עוגת תפוחים בחושה כשרה לפסח

בחג הפסח, תפריט התזונה של ישראלים רבים מבוסס על המשפט "אם אין לחם – תאכלו מצות" (לעיתים עם לא מעט אכזבה מכך). התפיסה הזו רחוקה מלהיות מדויקת, כיוון שגם בפסח תמצאו המון מאכלים טעימים שתוכלו להכין, כולל עוגות משובחות שעברו את ההסבה הנדרשת לכשרות הרצויה. המתכון הבא של עוגת תפוחים בחושה כשרה לפסח יכול להיות קינוח מושלם לארוחת ליל הסדר, או לכל יום אחר בפסח.

המתכון שנציג כאן הוא פשוט מאד ומבוסס על מצרכים שעשויים להיות בכל בית ישראלי, גם לאחר הוצאת החמץ ממנו. הכנת עוגות בחושות ידועה כקלה וכמהירה, מה גם שהעוגה שלפניכם זוכה תמיד להצלחה מרשימה.

המצרכים הדרושים:

3 ביצים
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
1/2 כוס צימוקים
1/2 3 כפיות תמצית וניל
כוס וחצי של קמח תופח כשר לפסח, או לחלופין כוס אחת של קמח מצה
יחידה אחת של אבקת אפייה כשרה לפסח
2 כפיות קינמון
2 תפוחי עץ קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
תבנית אפייה בגודל 24, אותה יש לשמן ולהוסיף מעט קמח מצה
ניתן לבחור בתבניות בגדלים אחרים, אלא שאז חשוב לשנות בהתאם את הכמויות.

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
2. טורפים בצורה ידנית את הביצים. מערבלים שמן, סוכר, תמצית וניל ומיץ תפוזים וטורפים שוב עד לקבלת התערובת הרצויה.
3. מוסיפים לתערובת את הקמח. מערבבים היטב במשך מספר דקות.
4. יוצקים לתבנית שהוכנה מראש כמחצית מהתערובת שהוכנה.
5. מפזרים את הקינמון בצורה אחידה על גבי התערובת.
6. מוסיפים את פרוסות התפוח.
7. יוצקים את יתר התערובת מעל.
8. אופים בתנור שחומם מבעוד מועד במשך כ-45 דקות (תלוי בקוטרה של התבנית). בודקים מדי פעם את התקדמות האפייה, מאחר שאחד האויבים הגדולים של כל עוגה הוא אפיית יתר שמביאה להתייבשות שלה.
9. המעוניינים לשדרג עוד יותר את הטעם, בהתאם לשיקול דעתם ולרצונות של הסועדים, יכולים להוסיף כף סירופ מייפל על העוגה כולה. השילוב של המייפל, של התפוחים ושל הקינמון נחשב למוצלח מאד.
10. קישוט העוגה – ניתן להוסיף על גבי העוגה אגוזים קצוצים, או לקשט (ולהמתיק עוד) באמצעות אבקת סוכר.
11. את פרוסות העוגה ניתן להגיש קרות או לחמם מעט. להשלמת הפינוק, אפשר להוסיף על צלחת ההגשה כדור גלידת וניל (הצעה זו מתאימה במיוחד לפרוסת עוגה מחוממת קלות).

בתיאבון וחג שמח!

Contact Us

צרו איתנו קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: