מסעדת רג'ינה ממוקמת במבנה ארכיטקטוני ים תיכוני עוצר נשימה מהמאה ה-19. חומה ושער ברזל מקיפים את החצר הפנימית המעוטרת צמחייה ופרחים, ומסביבה חדרים מרוצפים ברצפת טרצו מצויירת ברוח התקופה, דלתות ותריסים אוטנטיים, שנדלירים (נברשות) ופריטים "של פעם". בירכתי הבית גינה קסומה, מרפסת ודשא – שהם פינה קסומה ושקטה בלב הכרך הגדול ומתחם התחנה אשר בלבו של הכרך.
המטבח והתפריט של רג'ינה שומרים אף הם על אותנטיות אשר משקפת את רוח התקופה. התפריט מורכב ממיטב התבשילים והמאכלים של עדות ישראל השונות. ההשראה לתפריט נובעת מהמיקום הנוסטלגי של מתחם התחנה אליו היו מגיעים המהגרים ברכבות, והביאו עמם את המתכונים השונים אשר יחדיו יצרו את המטבח היהודי\ישראלי אותו אנו מכירים כיום, וכמסורת זו אנו גם מקפידים על מטבח כשר.
ההשראה של רג'ינה מתחילה בחלום: חלום על זמנים עברו, בהם מתחם התחנה היה מוקד עלייה של מהגרים מכל רחבי העולם. רכבות מבירות ודמשק עברו דרך התחנה – חלקן פורקות את נוסעיהן כאן בתל אביב, וחלקן ממשיכות לירושלים. הרציפים היו הומי אדם, והמקום היה הביטוי האמיתי ביותר למונח "כור היתוך".
עולים הגיעו למתחם ממקומות שונים בעולם, ומכאן המשיכו והתפזרו ברחבי הארץ. ברגעים בהם שהו במתחם התחנה – נוצר בדיוק כאן מפגש בלתי אפשרי כמעט של תרבויות, אשר היוו את הבסיס למדינה שבדרך. כך, המנות שמציעה המסעדה – גם הן מדגימות כור היתוך של טעמים: מהדג המרוקאי לעוף הירושלמי, מהגולאש ההונגרי לכריך הטוניסאי. לכולם יש מקום אצלנו בתפריט. אורחים נוספים בתפריט – מציינים ציוני דרך מעצבים בקולינריה הישראלית והמקומית – של סביבת יפו ונווה צדק. כך במקרה של הבורקס היפואי, השווארמה ופילה הדייגים.
התפריט שלנו – מציע אוכל פשוט ולא יומרני, ועם זאת מזין ומספק אנרגיה. פיוז'ן ישראלי מרתק, אשר נותן לכל אחד תחושת בית, והצצה לבית של השכן.
כאשר גיבשתי את הרעיונות שעושים את רג'ינה למה שהיא, ביליתי ימים ארוכים בחקר התקפה, תוך צפייה בצילומים רבים מן התקופה. אותם הצילומים – הפכו בחלקם מאוחר יותר למנות בתפריט, ובחלקם לפריטים בהם אנו משתמשים במסעדה.
אני מזמינה אתכם לדפדף בתמונות ולהבין את מקורות ההשראה שלי.
יום א'-ה': 14:00-00:00
יום שישי-12:00-14:00
יום שבת: 19:00-00:00
שלחו לנו הודעה ונחזור אליכם בהקדם:
שלחו לנו הודעה ונחזור אליכם בהקדם:
WhatsApp us
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: