ברוב המדינות בעולם נהוג לאכול דגים, במגוון רחב של צורות הכנה וטעמים. אם גם אתם אוהבים לאכול דגים, הנה 5 מאכלים שמבוססים על היצורים הימיים שכדאי לכם להכיר.
חריימה הוא מאכל חם שמתאים למשל לארוחות משפחתיות.
מה צריך: לוקוס, שמן קנולה (כוס אחת), שום פרוס (6 שיניים), פפריקה מתוקה (כף אחת), פפריקה חריפה (כף אחת), רסק עגבניות (שתי כפות), קימל (כפית אחת), מלח.
איך מכינים: מחממים את הקנולה, מוסיפים את פרוסות השום על אש נמוכה ומטגנים טיגון ראשוני. מוסיפים כוס מים ומחכים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש ומוסיפים את רסק העגבניות, את הקימל, הכמון והמלח ומערבבים. שופכים פנימה עוד רבע כוס מים ומשאירים על אש נמוכה למשך עשר דקות. מוסיפים פרוסות של דג ומוסיפים לסיר כשמקפידים לכסות את הפרוסות עם הרוטב. מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה ומבשלים הכל במשך רבע שעה על אש נמוכה. לערבב בעדינות מדי פעם.
הפיכת דג לממרח היא דרך מקובלת לאכול אותו כשבין היתרונות האפשרות למרוח על פרוסת לחם ולקחת איתנו לכל מקום וגם האפשרות להעשיר את הטעם של המאכל עם מרכיבים נוספים שמתחברים היטב לדג. בהתאם מוס טונה היא אופציה פופולרית בקרב מי שאוהב לאכול דגים. ישנם אינספור מתכונים למוס שכזה, ודוגמה אחת היא זו:
מה צריך: 2 קופסאות שימורים של טונה, בצל קצוץ (קטן או בינוני), מיונז (2 כפות גדושות), ג'לטין (שקית אחת), שמנת חמוצה (מיכל אחד), קטשופ (כף), עירית קצוצה (3 כפות), פלפל שחור ומלח.
איך מכינים: מערבבים את הג'לטין עם רבע כוס מים ומשאירים במשך 10 דקות. לאחר מכן מניחים את הקערה במיקרוגל לחצי דקה ומוודאים שהג'לטין נמס לגמרי. מטגנים את הבצל (בערך 2 דקות). לאחר מכן מערבבים את כל שאר המרכיבים (הטונה, הקטשופ, הבצל הטוגן, השמנת והתבלינים), מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את הג'לטין המומס, טוחנים ובסוף מפזרים את העירית הקצוצה. מצננים במקרר למשך מספר שעות.
עוד מנה שמטשטשת במידה מסוימת את הנוכחות של הדג כמו מוס טונה היא פלאפל דגים.
מה צריך: דג (לברק, דניס או כל דג אחר שאתם אוהבים לאכול, 300 גרם), גרגרי חומוס (כוס וחצי אחרי השריה במים של 24 שעות), שום (7 שיניים), בצל (גדול, חתוך לרבעים), פטרוזיליה (כוס של עלים), לחם (2 פרוסות רטובות וסחוטות מכל סוג שהוא), כמון (כף), פלפל חריף (ירוק), פלפל שחור, מלח.
איך מכינים: מכניסים למעבד מזון את הדג אחרי שקצצנו אותו. מוסיפים את החומוס, השום, הבצל, פרוסות הלחם, הפטרוזיליה והתבלינים. מעבדים לכדי מרקם אחיד. משלבים בתוצאה שהתקבלה את הפלפל החריף קצוץ דק, מכסים ומשאירים במקרר לספיגת טעמים (כשעתיים). לאחר מכן מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה מלאה.
מאכל יהודי מסורתי, שמתאים בעיקר עם חלה ומלפפון חמוץ.
מה צריך: מטיאס, סוכר (רבע כוס), עלי דפנה (6), פלפל אנגלי (6 גרגרים), בצל (גדול, חתוך לטבעות דקות), גזר (חתוך לפרוסות דקיקות), שמן חמניות (רבע כוס), יין אדום יבש (רבע כוס), חומץ בן יין (רבע כוס).
איך מכינים: מורידים לדג מטיאס את הראש, את הסנפירים ואת הזנב. מבצעים חתך עמוק לכל אורך הבטן שלו. מוציאים את החלב שיש בפנים ואת החלקים הפנימיים, מורידים את האדרה ואת העצמות. אם קניתם דגים מפולטים אין צורך בכל הנ"ל. שמים את החתיכות של המטיאס בקערה שיש בה מים בטמפרטורה נמוכה מאוד ל-30 דקות. הנוזל שבו כובשים את הדג מורכב מכוס מים רותחים, מהסוכר, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, היין, החומץ ושמן החמניות. מערבבים בקערה גדולה ובוחשים עד שהסוכר נמס. בכלי האחסון מסדרים את הגזר והבצל, מניחים מעליהם את הנתחים של הדג ויוצקים את הנוזל מעל. הכלי חייב להיות סגור במשך 3 ימים או יותר.
יום א'-ה': 14:00-00:00
יום שישי-12:00-14:00
יום שבת: 19:00-00:00
שלחו לנו הודעה ונחזור אליכם בהקדם:
שלחו לנו הודעה ונחזור אליכם בהקדם:
WhatsApp us
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: